به گزارش قدس آنلاین به نقل از هفته نامه "اشپیگل"، آمارهای اخیرا منتشر شده نشان می دهد که اقدامات انگلیس برای بازدارندگی در برابر مهاجران تأثیر چندانی ندارد. تنها در ماه ژوئن، هزاران نفر سعی کردند با قایق از فرانسه به سواحل بریتانیا برسند. سال گذشته بیش از ۴۵۰۰۰ نفر از تنگه بین فرانسه و انگلیس ( کانال مانش) عبور کردند که تعداد آن ها بیش از هر زمان دیگری بود.
بر اساس آمارهای رسمی از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون، بیش از ۱۰۰۰۰ پناهجو و مهاجر با قایق های کوچک از کانال مانش از فرانسه به انگلیس عبور کرده اند. این نتیجه ارقامی است که وزارت کشور بریتانیا روز یکشنبه به نقل از خبرگزاری انگلیسی پی ای گزارش داد.
البته تا کنون تعداد مهاجرانی که از این طریق به بریتانیا آمده اند، هنوز کمتر از رقم اواسط ژوئن سال گذشته است. در ۱۷ ژوئن ۲۰۲۲، بیش از ۱۱۰۰۰ نفر این سفر خطرناک را انجام داده بودند.
بر اساس اطلاعات PA ، با این حال تعداد عبور مهاجران از این کانال چند روزی است که احتمالا به دلیل بهتر شدن شرایط آب و هوایی افزایش پیدا کرده است. بر این اساس بین ۱۰ تا ۱۷ ژوئن، بیش از ۲۵۰۰ نفر به سواحل بریتانیا رسیده اند. تنها در روز شنبه هفت قایق با میانگین ۵۳ سرنشین از این مسیر عبوری شمارش شد. در کل در سال ۲۰۲۲، بیش از ۴۵۰۰۰ نفر از تنگه بین فرانسه و انگلیس عبور کردند که بیش از هر زمان دیگری بوده است.
این در حالی است که مبارزه با مهاجرت های غیرقانونی یکی از اولویت های دولت محافظه کار انگلیس است. این دولت سعی میکند به هر وسیلهای که لازم باشد، مهاجران را از این کشور دور نگه دارد. سال گذشته بریتانیا قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن پناهجویان به رواندا در شرق آفریقا اعزام می شوند. با این حال، این پروژه در حال حاضر توسط قوه قضاییه بریتانیا مسدود شده است. این قانون جدید که مورد انتقاد بین المللی قرار گرفته است، با هدف جلوگیری از ورود مهاجرانی که از کانال مانش وارد می شوند، از درخواست پناهندگی جلوگیری می کند. اما حتی با وجود سیاست سختگیرانه مهاجرت، دولت بریتانیا تاکنون با مشکلاتی در بازدارندگی افرادی که مایل به ورود به این کشور هستند، مواجه بوده است.
این مسئله همچنین در تعداد بالای مهاجران قایق منتشر شده که می خواهند از فرانسه از طریق کانال انگلیسی به بریتانیا بروند، منعکس شده است.
روزنامه بریتانیایی «آبزرور» روز یکشنبه در مورد سیاست مهاجرتی کشورهای اروپایی نوشت: کشورهای اروپایی از جمله انگلیس بارها نتوانستهاند یک مفهوم انسانی، منسجم و مؤثر برای غلبه بر چالشهای ناشی از مهاجرتهای غیرقانونی ایجاد کنند.
بر اساس این گزارش پس از هجوم مهاجران در سال ۲۰۱۵/۲۰۱۶، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، قراردادی منحصر به فرد با ترکیه برای مهار جریان پناهجویان منعقد کرد. بروکسل اکنون در حال بحث بر سر پرداختی مشابه به تونس برای مهار پناهجویان است و بریتانیا با رواندا به توافقی رسیده است که قوانین بین المللی را نقض می کند.
به طور کلی، این تفسیر نتیجه می گیرد، تلاش ها برای جلوگیری از این سفرهای خطرناک در دریای مدیترانه و کانال انگلیسی شکست خورده است. بر این اساس تعداد عبور و مرور و مرگ و میر در سال جاری افزایش یافته است. مسیرهای قانونی و ایمن بسیار کمی وجود دارد و فقدان هماهنگی بین المللی وجود دارد.
دولت محافظه کار انگلیس در حالی به منظور جلوگیری از ورود مهاجران به این کشور سیاستهای سختگیرانهای را در دستور کار قرار داده که منتقدان به شدت از این رویکرد خشمگین بوده و آن را نقض قوانین بینالمللی میدانند.
لایحه مهاجرت غیرقانونی نام پروژهای است که دولت بریتانیا میخواهد با آن از به زعم خود ورود نامنظم پناهندگان به این کشور جلوگیری کند. بر این اساس هر فردی که وارد این کشور می شود باید فوراً حق پناهندگی از او سلب شود.
به نظر "ریشی سوناک"، نخست وزیر انگلیس و سوئلا براورمن، وزیر کشور انگلیس همه افرادی که با قایق های کوچک از طریق کانال مانش به ساحل بریتانیا می رسند باید فوراً بازداشت شوند و بلافاصله پس از آن به رواندا اخراج شوند. تقریبا هیچ مسیر قانونی برای ورود مهاجران به این کشور وجود ندارد.
با این حال، منتقدان این لایحه، از جمله سازمان ملل متحد، این اقدام را نقض تعهدات بینالمللی دانستهاند. بر اساس کنوانسیون پناهندگان سازمان ملل، که در مورد انگلیس نیز اعمال می شود، هر فرد تحت تعقیب حق دارد در کشور امنی که انتخاب کرده، درخواست پناهندگی بدهد - صرف نظر از اینکه چگونه به آنجا رفته است.
دولت محافظه کار انگلیس می خواهد از تمام توان خود علیه مهاجران ناخواسته استفاده کند. اکثر آنها باید از حق درخواست پناهندگی محروم شوند. آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) از این پروژه به شدت انتقاد کرده است. منتقدان، محافظهکاران را متهم میکنند که مشکل را اغراق کردهاند و میخواهند رایدهندگان را با اقدامات سختگیرانه به سمت خود بازگردانند.
کانال مانش بین فرانسه و بریتانیا یکی از خطرناکترین آبراههای جهان است.
انگلیس همچنین به منظور جلوگیری از مهاجرت از خارج، می خواهد قوانین ویزا را برای دانشجویان بین المللی محدود کند. دولت بریتانیا اعلام کرده در آینده، تنها دانشجویانی که در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکترا هستند، باید اعضای خانواده خود را برای مدت اقامت خود به کشور بیاورند.
انتهای پیام/
نظر شما